Antena 3 CNN Actualitate Media Patriarhul Daniel cu "trafaletul" s-a "arătat" şi la BBC

Patriarhul Daniel cu "trafaletul" s-a "arătat" şi la BBC

Patriarhul Daniel cu "trafaletul" s-a "arătat" şi la BBC
Sursa foto: Foto: basilica.ro
de M.Z.    |    17 Iun 2014   •   22:37
Imaginile cu Patriarhul Daniel care sfinţeşte redacţia Trinitas TV cu un obiect similar trafaletului au făcut înconjurul presei străine şi s-au "arătat" şi pe site-ul BBC News.
 
Jurnaliştii britanici au publicat fotografia expresivă cu Daniel sfinţind studiourile Trinitas TV - care face parte din grupul de presă al Patriarhei - sub titlul "Romania: Church patriarch's paint-roller blessing" (România: Patriarhul binecuvântează cu trafaletul).

 
Articolul a apărut în presă britanică după ce, pe 9 iunie, Patriarhul Daniel a apărut în mai multe fotografii sfinţind noile studiouri ale radioului şi televiziunii Trinitas TV cu un obiect ce părea a fi un trafalet, cum se vede şi pe basilica.ro - site-ul agenţiei de presă a Patriarhiei Române.

 
În replică, într-un comunicat intitulat "Senzaţional produs de ignoranţă liturgică", Patriarhia precizează că Patriarhul Daniel a folosit, pentru sfinţirea studiourilor Trinitas, un "miruitor extensibil" şi un buchet de busuioc numit "sfeştoc".

 
Patriarhia Română îi critică astfel pe "jurnaliştii fără cunoştinţe liturgice" care au scris materiale referitoare la sfinţirea cu „trafaletul îmbibat în apă sfinţită” a noilor studiouri de radio şi televiziune Trinitas ale Patriarhiei Române, precizând că acela era un miruitor extensibil, care fusese stropit în prealabil cu agheasmă cu ajutorul unui buchet de busuioc numit "sfeştoc".
 

 
BOR precizează că la slujbele de sfinţire a caselor se folosesc sfeştocul şi miruitorul, iar, "din raţiuni practice, pentru clădirile înalte miruitorul este unul extensibil, fiind confecţionat dintr-o tijă telescopică de aproximativ 2,5-3 metri lungime, având la partea superioară un burete care se îmbibă în untdelemnul sfinţit, pentru a face semnul Sfintei Crucii pe zidul sau peretele clădirii".
 

 
Patriarhul Daniel a sfinţit şi inaugurat noile studiouri ale Radioului şi Televiziunii Trinitas, mutate în Centrul Social-cultural Iustin Patriarhul, cu ajutorul unui trafalet, după cum arată fotografiile publicate pe basilica.ro, site-ul agenţiei de presă a Patriarhiei Române.



Radioul şi televiziunea Trinitas sunt parte a Centrului de Presă Basilica, înfiinţat la 27 octombrie 2007.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close