Antena 3 CNN Actualitate Media Românii aleg subzistenţa în locul gazelor de şist. "Poate că nu avem bani, dar avem apă curată şi vrem să fim lăsaţi în pace"

Românii aleg subzistenţa în locul gazelor de şist. "Poate că nu avem bani, dar avem apă curată şi vrem să fim lăsaţi în pace"

Românii aleg subzistenţa în locul gazelor de şist. "Poate că nu avem bani, dar avem apă curată şi vrem să fim lăsaţi în pace"
Sursa foto: Foto: Antena 3
28 Oct 2013   •   22:17

Fermierii români preferă subzistenţa în locul proiectului minier care presupune exploatarea gazelor de şist din zona în care trăiesc, scrie Reuters, care tratează pe larg, într-un articol, protestele locuitorilor de la Pungeşti.

Deşi cei mai mulţi dintre ei trăiesc din agricultură, ajutoare sociale sau bani trimişi de rudele plecate în străinătate, locuitorii din Pungeşti preferă să rămână săraci decât să permită distrugerea mediului înconjurător de către o companie interesată de gazul de şist.

Sătenii au instalat chiar o tabără improvizată pe locul unde Chevron ar fi trebuit să îşi aducă primele utilaje de exploatare, blocând astfel accesul muncitorilor şi forţând suspendarea lucrărilor.

"Bucătăriile noastre sunt pline cu dulceţuri de casă, conserve, saci cu nuci, miere şi branza, toate produse de noi. Nici măcar nu suntem atât de saraci. Poate că nu avem bani, dar avem apă curată, suntem sănătoşi şi vrem să fim lăsaţi în pace", a spus Doina Dediu, o localnică din Pungeşti.

Potrivit Reuters, decizia de a opri lucrările în Pungeşti, care ar fi fost prima exploatare de gaze de sist din România, este importantă din perspectiva mesajului trimis referitor la cum este întâmpinată exploatarea gazelor de şist în Europa de Est.

×
Subiecte în articol: Gaze de sist chevron
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close