Antena 3 CNN Economic Ministrul de Finanţe, despre plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare şi de consum: „Statul nu trebuie să intervină în piaţă”

Ministrul de Finanţe, despre plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare şi de consum: „Statul nu trebuie să intervină în piaţă”

Ministrul de Finanţe, despre plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare şi de consum: „Statul nu trebuie să intervină în piaţă”
de S.T.    |    21 Feb 2018   •   15:16

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, întrebat despre plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare şi de consum, că statul nu trebuie să intervină pe piaţă decât în cazul unor derapaje.

„Daţi-mi voie să nu mă pronunţ pe acest subiect (plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare şi de consum - n.r.). Nu am fost ieri (marţi - n.r,) la discuţie, am fost la Bruxelles. E o discuţie... hai să vedem care va fi votul final. (Ca principiul- n.r.) eu sunt adeptul pieţei libere. Piaţa trebuie să fie cea care are mecanismele necesare pentru a se regla în zona de cerere şi ofertă ca regulă de joc. Statul nu trebuie să intervină, pe cât posibil şi bine ar fi deloc, să nu intervină în piaţă, decât atunci când sunt derapaje într-un fel sau altul”, a declarat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Senatorii din comisiile de buget, economică şi juridică au votat, marţi, raport de admitere pentru un proiect de lege care prevede plafonarea dobânzii efective anuale (DAE) pentru creditele ipotecare şi de consum.

 

×
Subiecte în articol: Ministrul de Finante Eugen Teodorovici
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close