Antena 3 CNN Economic Biz News Administraţia Străzilor a cumpărat de la Urdăreanu 15 km separatoare de sens, pentru 700.000 euro

Administraţia Străzilor a cumpărat de la Urdăreanu 15 km separatoare de sens, pentru 700.000 euro

Administraţia Străzilor a cumpărat de la Urdăreanu 15 km separatoare de sens, pentru 700.000 euro
Sursa foto: separatoare
26 Apr 2010   •   16:43
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Sunt bicolore, îţi sar în ochi în trafic şi, cel mai adesea, sunt călcate de roţile autoturismelor cu şoferi grăbiţi. Separatoarele de sens ce pot fi observate de câteva săptămâni pe unele artere din Capitală sunt doar un proiect pilot câştigat prin licitaţie publică, în 2009, de firma UTI Traffic Management. Contractul semnat a atins 2.696.400 de lei. lei (aproximativ 700.000 de euro), suportaţi din banii contribuabililor. Administraţia Străzilor a cumpărat de la grupul UTI în jur de 15.000 de metri de separatoare, la un preţ de 187 de lei pe metru.

Tiberiu Urdăreanu, cel care se află în spatele firmei UTI, nu e la prima afacere cu statul român. La începutul anului, UTI, în asociere cu Dumava Semnalizare SRL, a câştigat un contract cu o valoare totală de 20,254 milioane de lei pentru proiectarea şi execuţia celor 70 de kilometri de piste speciale pentru biciclişti pe care Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor, intenţionează să îi realizeze în acest an.

Lucrările executate în baza acestui contract se află în garanţie un an.

Proiectul pilot privind separatoarele de sens nu prevede şi un contract pentru reparaţii, potrivit directorului Administraţiei Străzilor, Alina Roman. Însă şoferii ignoră avertismentul autorităţilor şi le calcă de câte ori au ocazia.



"Ele nu au nişte preţuri foarte mici. Am încercat să transmitem bucureştenilor să respecte restricţiile din zona acestor separatoare şi să nu treacă peste ele să le distrugă. Trebuie să înţeleagă că ele se înlocuiesc tot din bani publici. Nu pică din cer. Momentan nu avem un contract prin care să schimbăm lamelele rupte, acesta va fi încheiat dacă proiectul va continua şi pe alte trasee", spune directorul Administraţiei Străzilor.

În consecinţă, din cei 15 kilometri de separatoare, o parte sunt deja stricate de şoferii care au trecut peste ele, nimeni neocupându-se în acest moment de înlocuirea lor.

"În ceea ce priveşte proiectul pilor de pe linia tramvaiului 21, reprezentanţii RATB susţin că s-a observat fluidizarea transportului în comun, tramvaiele nu se mai blochează din cauza şoferilor care fac manevre bruşte sau neregulamentare, se poate respecta un program bine stabilit, iar călătorii s-au arătat din ce în ce mai mulţumiţi. În aceste condiţii, nu se poate pune problema scoaterii separatoarelor de trafic", a declarat pentru Antena3.ro Alina Roman.

Totodată, în 2009, când ASB a alocat proiectelor de investiţii de circa 135 de milioane de lei, UTI Traffic Management şi-a adjudecat alte contracte cu o valoare totală de peste 25 de milioane de lei, conform Săptămâna Financiară.



În cazul în care Administraţia Străzilor va avea nevoie să achiziţioneze mai multe astfel de separatoare de trafic, se va organiza o noua licitaţie deschisă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tiberiu Urdareanu stat afaceri
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close