Antena 3 CNN Economic Biz News Putin: Rusia ar putea exclude Israel din gazoductul Blue Stream-2

Putin: Rusia ar putea exclude Israel din gazoductul Blue Stream-2

Putin: Rusia ar putea exclude Israel din gazoductul Blue Stream-2
09 Iun 2010   •   00:40

Premierul rus Vladimir Putin arăta că Israel ar putea fi exclus din proiectul gazoductului Blue Stream-2 deoarece a descoperit propriile zăcăminte de gaz.
Rusia în Turcia au căzut de acord, în martie, să construiască o a doua extindere a conductei Blue Stream, ce leagă cele două state prin Marea Neagră, pentru a pompa gaz către Israel, Liban, Siria şi Cipru.
Putin arăta că există informaţii că Israel a descoperit zăcăminte de gaz pe teritoriul său şi de aceea "este puţin probabil că mai are nevoie de gaz rusesc".
"Gazoductul Blue Stream este improbabil să ajungă în Israel," arăta Putin, care a adăugat că nu există nicio legătură cu recentul atac israelian asupra convoiului umanitar pentru Gaza.
Premierul a respins posibilitatea unor sancţiuni contra Israelului.
Săptămâna trecută, presa turcă arăta că Ankara ar putea să excludă Israel din gazoductul Blue Stream-2 dacă relaţiile dintre cele două state continuă să se deterioreze.
Turcia a condamnat cu tărie raidul israelian militar asupra activiştilor propalestinieni din Marea Mediterană ce s-a soldat cu moartea a nouă cetăţeni turci.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin gazoduct
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close