Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Motivele pentru care Bulgaria are de 10 ori mai mulţi turişti decât România

Motivele pentru care Bulgaria are de 10 ori mai mulţi turişti decât România

Avem una dintre cele mai frumoase ţări din Europa, dar nu este promovată suficient! Sunt puţini cei care nu au avut măcar o dată în viaţă un astfel de gând. Sau chiar revolta când vedem milioane de turişti care dau buzna la vecinii bulgari iar la noi nu.

Motivele pentru care Bulgaria are de 10 ori mai mulţi turişti decât România
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   18:32

Motivele sunt multe. Lipsa infrastructurii, drumurilor, facilităţilor atractive, dar mai este un punct extrem de important. Promovarea! Conform Institutului Naţional de Statistică, ţara noastră a fost vizitată de aproape 535.000 de turişti străini de la începutul acestui an, în creştere cu peste 52% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cei mai mulţi provin din Italia, Israel, Germania şi Statele Unite ale Americii. Câţi turişti au fost în Bulgaria doar în luna mai? 800.000!

Iar până la sfârşitul anului, Bulgaria ar putea primi până la 13 milioane de vizitatori străini. România a avut anul trecut un total de 1,5 milioane de turişti.

Cât investesc România şi Bulgaria în promovarea turismului

Anul acesta Bulgaria a alocat 30 de milioane de euro pentru promovare, în schimb România doar trei milioane. Grecia a alocat anul trecut 70 de milioane de euro, iar Turcia va investi pentru promovare anul acest peste 200 de milioane de dolari până în 2028. 

Citeşte şi: Comisia Europeană a aprobat, plata celei de-a doua tranșe de bani din PNRR pentru România. Nicolae Ciucă: "Vor contribui esențial la modernizarea țării"

×
Subiecte în articol: România turism turisti
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close