Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană a aprobat, plata celei de-a doua tranșe de bani din PNRR pentru România. Nicolae Ciucă: "Vor contribui esențial la modernizarea țării"

Comisia Europeană a aprobat, plata celei de-a doua tranșe de bani din PNRR pentru România. Nicolae Ciucă: "Vor contribui esențial la modernizarea țării"

Comisia Europeană a aprobat, parțial, plata celei de-a doua tranșe de bani din PNRR pentru România.

Comisia Europeană a aprobat, plata celei de-a doua tranșe de bani din PNRR pentru România. Nicolae Ciucă: "Vor contribui esențial la modernizarea țării"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2023   •   15:11

Comisia Europeană a aprobat marți o evaluare preliminară parțial pozitivă a celei de-a doua cereri de plată a României în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență. 

Potrivit unui comunicat al CE, în 16 decembrie 2022, România a transmis Comisiei o cerere de plată bazată pe 49 de jaloane și 2 ținte stabilite pentru a doua plată.

După examinarea dovezilor furnizate de autoritățile române, Comisia a considerat că 47 de jaloane și 2 ținte din totalul de 49 de jaloane și 2 ținte au fost atinse în mod satisfăcător.

Cele 47 de jaloane și 2 ținte care au fost atinse în mod satisfăcător acoperă reformele în domeniul tranziției verzi și digitale, precum și reformele și investițiile legate de îmbunătățirea coordonării guvernamentale pentru punerea în aplicare a politicilor publice, îmbunătățirea gestionării apei, sprijinirea turismului și promovarea culturii.

Citește și: Vin bani pentru împăduriri prin PNRR. Orice român care are o jumătate de hectar de teren poate accesa programul

"Comisia Europeană a aprobat plata celei de-a doua tranșe din PNRR pentru România, de aproape 3 miliarde de euro.

Sunt bani europeni care vor contribui esențial la modernizarea României în toate domeniile cheie, în special infrastructură, sistemul sanitar și cel educațional.

Am spus mereu că România trebuie să continue să îndeplinească țintele și jaloanele din PNRR, pentru că investițiile sunt cel mai bun instrument pe care îl avem în lupta cu inflația și creșterile de prețuri.

În ultimul an, rata absorbției fondurilor europene a crescut de la 54% la nivelul record de 77%, însemnând că, timp de un an, în România au intrat în fiecare zi câte 31 de milioane de euro.

Partidul Național Liberal își continuă angajamentul de a depune toate eforturile necesare pentru ca România să poată absorbi cât mai mulți bani europeni, pentru dezvoltarea comunităților și creșterea nivelului de trai", a scris Nicola Ciucă pe pagina sa de Facebook. 

Comisia Europeană a aprobat plata celei de-a doua tranșe din PNRR pentru România, de aproape 3 miliarde de euro. Sunt...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Marţi, 27 iunie 2023

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana PNRR bani
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close