Antena 3 CNN Externe 22 de morţi, în urma manifestaţiilor în trei oraşe siriene

22 de morţi, în urma manifestaţiilor în trei oraşe siriene

22 de morţi, în urma manifestaţiilor în trei oraşe siriene
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Apr 2011   •   23:51

Douăzeci şi doi de oameni au murit vineri în trei oraşe siriene, în timpul manifestaţiilor ostile regimului, a anunţat Ammar Qurabi, preşedintele Organizaţiei naţionale a drepturilor omului, titrează AFP.

"Avem lista nominală cu 17 manifestanţi ucişi la Deraa şi am fost informaţi despre moartea a doi manifestanţi la Homs (160 de kilometri nord de Damasc) şi a altor trei la Harasta", o localitate situată la 12 kilometri nord de Damasc, a declarat Qurabi.

Autorităţile au anunţat un bilanţ precedent de 13 persoane la Deraa, la 100 de kilometri sud de Damasc, centrul mişcării de contestare a regimului.

"Am constatat folosirea intensă a gloanţelor reale, a gazelor lacrimogene şi a unui alt gaz care provoacă leşinuri", a afirmat el.

"Membri ai serviciilor de securitate îmbrăcaţi în civili au deschis focul pentru a dispersa manifestanţii, după rugăciune", declarase anterior un militant pentru drepturile omului din Deraa.

Siria este, de la jumătatea lui martie, teatrul unei mişcări de contestare fără precedent a regimului lui Bashar al-Assad.

×
Subiecte în articol: morti Siria manifestatii raniti
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close