Antena 3 CNN Externe 3 israelieni au murit după atacul unei rachete palestiniene

3 israelieni au murit după atacul unei rachete palestiniene

3 israelieni au murit după atacul unei rachete palestiniene
15 Noi 2012   •   11:59

Trei israelieni au fost ucişi şi doi au fost răniţi, după ce o rachetă palestiniană, lansată din Gaza, a lovit sudul Israelului joi dimineaţă, anunţă biroul de presă al armatei de la Tel Aviv.

Grupul islamist palestinian Hamas şi-a asumat la scurt timp responsabilitatea pentru acest atac, care a lovit o clădire de patru etaje din oraşul Kiryat Malachi.

Ministrul Securităţii Publice, Yitzhak Aharonovitch, a ţinut să viziteze locul atacului şi a transmis condoleanţe familiilor celor ucişi, anunţă ziarul israelian Haaretz.

În ultimele 24 de ore, peste 130 de rachete au fost lansate din Gaza, peste frontiera cu Israelul. Doar 13 dintre ele au putut fi interceptate de noul sistem antiaerian Iron Dome.

În acelaşi interval de timp, Forţele Aeriene Israeliene au lovit peste 100 de ţinte din Fâşia Gaza, omorând 13 palestinieni.

Reprezentanţii armatei israeliene spuneau ieri, că au demarat o operaţiune pe scară largă de distrugere a "infrastructurii teroriste" şi a militanţilor de la conducerea Hamas.

Ahmed al-Jabari, liderul aripii armate a Hamas, a fost ucis ieri seară, când maşina în care se afla a fost ţinta precisă a unei rachete israeliene.

Armata israeliană a lansat atacuri asupra poziţiilor Hamas dar şi a altui grup din Gaza, Jihadul Islamic.

Hamas şi Jihadul Islamic au promis că vor recurge la represalii fără precedent: "Israelul a declarat război Fâşiei Gaza şi va purta responsabilitatea pentru consecinţele acestui fapt", au declarat liderii islamici.

×
Subiecte în articol: Hamas Fasia Gaza
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close