Antena 3 CNN Externe 7.000 de oameni, în pericol să fi fost infectaţi cu HIV din cauza neglijenţei unui stomatolog

7.000 de oameni, în pericol să fi fost infectaţi cu HIV din cauza neglijenţei unui stomatolog

7.000 de oameni, în pericol să fi fost infectaţi cu HIV din cauza neglijenţei unui stomatolog
de M.T.    |    29 Mar 2013   •   21:21

Aproape 7.000 de oameni din statul american Oklahoma au fost anunţaţi să este posibil să fi fost infectaţi cu virusul HIV sau cu hepatitele B sau C, după ce au fost trataţi de un dentist care lucra cu instrumente nesterilizate, au declarat autorităţile, citate de Reuters.

Ancheta a început după ce un pacient al doctorului Wayne Scott Harrington din Tulsa a fost diagnosticat cu hepatita C şi HIV, acesta depunând o plângere împotriva stomatologului.

Atunci când cei care s-au ocupat de investigaţie au vizitat biroul lui Harrington au fost îngroziţi, descoperind mai multe încălcări ale normelor de igienă. Mai mult decât atât, anchetatorii au aflat că printre pacienţii stomatologului se numărau şi mulţi oameni infectaţi cu virusul HIV sau care sufereau de hepatita B şi C.

Susan Rogers, directorul Colegiul Medicilor Dentişti, a dezvăluit că neregulile descoperite în cabinetul medicului de 64 de ani din Tulsa sunt fără precedent.

Doctorul Wayne Scott Harrington a renunţat la dreptul de practică şi a fost foarte cooperant cu autorităţile, au precizat anchetatorii.


×
Subiecte în articol: stomatolog oklahoma SUA hepatita c
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close