Antena 3 CNN Externe A stat sub pat 40 de ore, de teamă să nu fie luat ostatic. "Există terorişti morţi". Ce se petrece acum în Algeria

A stat sub pat 40 de ore, de teamă să nu fie luat ostatic. "Există terorişti morţi". Ce se petrece acum în Algeria

A stat sub pat 40 de ore, de teamă să nu fie luat ostatic. "Există terorişti morţi". Ce se petrece acum în Algeria
de O.P.    |    18 Ian 2013   •   13:20

"S-a tras mult în reprize", a declarat vineri dimineaţa un cetăţean francez, care a rămas ascuns sub pat timp de 40 de ore, evitând astfel să fie luat ostatic în Algeria, unde armata algeriană a efectuat un asalt masiv împotriva comandoului răpitorilor islamişti.

"Există terorişti morţi, expatriaţi, localnici", a spus el, fără să poată preciza dacă operaţiunea militară continua vineri dimineaţa. În cursul luării de ostatici, miercuri, dimineaţa, "am auzit enorm de multe focuri de armă. Tocmai se dădea o alarmă care ne anunţa să rămânem în locul în care ne aflam. Nu ştiam dacă era un exerciţiu sau dacă era reală", a continuat el.

"Nimeni nu se aştepta. Instalaţia era protejată. Sunt forţe militare la faţa locului", a continuat francezul. "Am rămas ascuns timp de aproape 40 de ore în camera mea. Am stat sub pat. Am pus scânduri cam peste tot, în caz de nevoie. Aveam puţină mâncare, ceva de băut, nu ştiam cât timp va dura", a adăugat Berceaux, care crede că a fost salvat de militari algerieni.

"Erau militari îmbrăcaţi în verde. Cred că erau militari algerieni", a spus francezul, aflat în continuare sub şoc. "Erau cu colegi. Aşa i-am recunoscut. Altfel nu aş fi deschis niciodată", a adăugat acest martor, care s-a ascuns în timpul luării de ostatici, la o distanţă de "câteva minute pe picioare de locul unde se aflau teroriştii".



×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close