Antena 3 CNN Externe A treia noapte de confruntări la Londra. Tinerii au devastat magazine şi au incendiat maşini

A treia noapte de confruntări la Londra. Tinerii au devastat magazine şi au incendiat maşini

A treia noapte de confruntări la Londra. Tinerii au devastat magazine şi au incendiat maşini
Sursa foto: Foto: usatoday.com
de M.Z.    |    08 Aug 2011   •   21:32

Noi confruntări violente au loc luni seară, pe străzile Londrei, între grupuri de protestatari şi poliţişti. Mai multe bande de tineri au devastat magazine şi au incendiat maşini.

Este a treia noapte de revolte la Londra, după ce poliţiştii au împuşcat mortal un tânăr, în Tottenham.

Patrule de poliţie sunt mobilizate în toată capitala britanică, în încercarea de a preveni noi violenţe, după două nopţi de jafuri şi tulburări, în mai multe zone ale Londrei, potrivit Sky News Online. Numeroşi ofiţeri s-au oferit voluntari peste program.

O adevărată răscoală a izbucnit la Londra, sâmbătă ,după ce un bărbat a fost ucis de poliţişti în împrejurări neclare. Trei maşini de patrulare, un autobuz etajat şi chiar o întreagă clădire au fost incendiate în apropierea unei secţii de poliţie. Opt poliţişti răniţi au fost internaţi în spital.

Unităţile speciale trimise să restabilească ordinea au fost întâmpinate, şi ele, cu sticle şi artificii.

Câţiva participanţi la manifestaţia iniţială le-au declarat, speriaţi, ziariştilor că s-au retras deoarece situaţia era haotică şi se simţeau ca în mijlocul unui război.

Revolta a izbucnit în faţa secţiei de poliţie din cartierul Tottenham. Protestatarii au cerut să afle adevărul despre moartea unui localnic, tată a patru copii. Acesta a fost ucis, joi, într-un schimb de focuri în care un poliţist a fost şi el rănit.

Primarul Londrei şi alţi demnitari au făcut apel la calm. Situat în nordul Londrei, la mare distanţă de obiectivele turistice, cartierul Tottenham este considerat una din cele mai sărace zone urbane din Anglia.

Protestele violente s-au extins şi în cea de-a doua noapte, şi în alte părţi ale capitalei britanice, ca Enfield, lângă Tottenham, şi Brixton, în sudul Londrei.

Cel puţin 160 de persoane au fost arestate de la începutul violenţelor la Tottenham, peste 100 de persoane fiind arestate în noaptea de duminică spre luni şi luni dimineaţa.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close