Antena 3 CNN Externe Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de la Paris, a fost UCIS

Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de la Paris, a fost UCIS

Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de la Paris, a fost UCIS
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
18 Noi 2015   •   20:39

Abdelhamid Abaaoud, bărbatul care a plănuit atentatele teroriste de la Paris, a fost ucis în timpul asaltului din Saint-Denis, informează washingtonpost.com, care citează doi oficiali ai serviciilor de informaţii franceze.

Potrivit sursei citate, confirmarea a fost făcută după ce experţii criminalişti au analizat probele găsite la faţa locului.

Sursele din rândul serviciilor de informaţii au făcut această dezvăluire cu condiţia anonimatului, fiind aşteptat acum un mesaj oficial din partea autorităţilor.

La Saint-Denis, o suburbie nordică a Parisului, forţele franceze de securitate au lansat în zorii zilei o mare operaţiune antiteroristă, cu participarea a 110 membri ai Poliţiei şi grupării RAID, care l-a avut ca ţintă principală pe Abdelhamid Abaaoud, tânărul belgian de 28 de ani.

Cine este Abdelhamid Abaaoud
Născut în 1987, în cartierul Molenbeek din Bruxelles, el se prezintă cu numele de Abou Omar Soussi, numele regiunii din sud-vestul Marocului de unde provine familia sa, sau Abou Omar al-Baljiki (Abu Omar 'Belgianul').

'Era un mic idiot", care-și hărțuia colegii și profesorii și fura portofele, a povestit un fost coleg de clasă pentru tabloidul belgian La Derniere Heure.

Acest 'mic idiot' se află acum în vizorul anchetatorilor francezi și belgieni, care îl consideră presupusul organizator al atacurilor de vineri de la Paris soldate cu 129 de morți și 352 de răniți și revendicate de Statul Islamic.

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris Franta
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close