Antena 3 CNN Externe Adevăratul motiv pentru care Statul Islamic distruge vestigiile oraşelor antice. Un arheolog explică

Adevăratul motiv pentru care Statul Islamic distruge vestigiile oraşelor antice. Un arheolog explică

Adevăratul motiv pentru care Statul Islamic distruge vestigiile oraşelor antice. Un arheolog explică
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
04 Sep 2015   •   11:57
Un arheolog de origine franco-libaneză a explicat, într-un interviu acordat jurnalistului independent.co.uk Robert Fisk, adevăratul motiv care stă în spatele distrugerilor provocate de teroriştii de la Statul Islamic în oraşele antice.

Joanne Farchakh a arătat că militanţii ISIS au prădat vestigiile distruse în Siria şi Irak, aruncându-le în aer apoi, sub pretextul că sunt profanatoare.

Joanne Farchakh a explicat că mai multe obiecte, statuete şi fresce au fost furate din monumentele istorice şi vândute apoi pe piaţa neagră din Europa, în special.

"Antichităţile din Palmira sunt deja la vânzare în Londra", a spus Joanne Farchakh.

Potrivit acestea, obiectele au tranzitat Turcia, pentru ca apoi să ajungă în vestul Europei.

"Islamiştii de la ISIS fură obiectele valoroase şi apoi îşi acoperă urmele, aruncând în aer monumentele", a completat arheologul.

AICI INTERVIUL COMPLET

La sfârşitul lunii august, gruparea extremistă Statul Islamic a distrus o parte dintr-un templu antic în orașul Palmira din Siria, a anunțat duminică un ONG de monitorizare a conflictului.

Acesta este al doilea templu din Palmira vizat de Statul Islamic în această lună. Gruparea a aruncat în aer templul antic Baal Shamin la 25 august, un act calificat de UNESCO, agenția culturală a ONU, drept crimă de război având ca țintă ștergerea unui simbol al patrimoniului cultural diversificat al Siriei.

×
Subiecte în articol: statul islamic ISIS
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close