Antena 3 CNN Externe Agresiunea asupra unei jurnaliste de opoziţie din Ucraina, condamnată de UE şi SUA

Agresiunea asupra unei jurnaliste de opoziţie din Ucraina, condamnată de UE şi SUA

Agresiunea asupra unei jurnaliste de opoziţie din Ucraina, condamnată de UE şi SUA
de M.T.    |    26 Dec 2013   •   12:18

Agresiunea asupra unei jurnaliste de opoziţie din Ucraina a fost condamnată de Uniunea Europană şi Statele Unite, care au catalogat violenţele drept „inacceptabile”, informează AFP, citată de Mediafax.

„Violenţele sunt inacceptabile. Condamnăm toate agresiunile şi solicităm o anchetă imediată”, a precizat ambasada americană de la Kiev.

„Actele de intimidare şi violenţele împotriva activiştilor proeuropeni trebuie să înceteze imediat”, a declarat, la rândul său, Linas Linkevicius, ministrul de Externe din Lituania, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

O cunoscută jurnalistă din Ucraina, Tetiana Ceornovol, activistă a opoziţiei, a fost agresată la Kiev, miercuri dimineaţă.

Tetiana Ceornovol, ziaristă la publicaţia Ukrainska Pravda, s-a prezentat la poliţie şi a spus că a fost blocată în trafic, la periferia Kievului, de indivizi necunoscuţi, care au bătut-o şi au lăsat-o pe marginea drumului.

Jurnalista tocmai publicase un material despre averea ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko. Ea investighează averile mai multor membri ai regimului ucrainean.

Sute de persoane au protestat în faţa Ministerului de Interne după agresiune.

Poliţia a identificat şi arestat doi suspecţi în acest caz.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut ministrului de Interne, Vitali Zaharcenko, şi procurorului general, Viktor Pchonka, să ancheteze acest caz.

Un alt activist proeuropean, Dmitro Pilipeţ, a fost înjunghiat, marţi seara, la Harkov, în estul Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Ucraina agresiune SUA Kiev Proteste Ucraina
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close