Antena 3 CNN Externe Americanii se tem de sfârşitul lumii: au construit "Avionul lui Noe"

Americanii se tem de sfârşitul lumii: au construit "Avionul lui Noe"

Americanii se tem de sfârşitul lumii: au construit "Avionul lui Noe"
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Iun 2011   •   16:16

Americanii se tem de sfârşitul lumii şi au construit un avion care poate servi ca un centru de comandă al armatei în cazul unui atac nuclear. Aeronava se vrea a fi un fel de arca lui Noe, în variantă modernă.

În cazul în care o bombă nucleară ar lovi Statele Unite supravieţuitorii vor putea urca la bordul unui Boeing 747, asemănător Air Force 1, mereu pregătit pentru o situaţii de urgenţă. Echipajul se poate mobiliza în cinci minute.

Sunt scuturi în pereţi. Scuturi termice de radiaţii şi scuturi electromagnetice. În caz de alertă nucleară, acest avion este în siguranţă.

Avionul poate atinge aproape 1.000 km/oră şi nu trebuie să aterizeze ca să alimenteze. Ultima misiune pe timp de criză a avut loc cu 10 ani în urmă, pe 11 septembrie 2001. În centrul avionului se află un centru de comandă de unde sunt coordonaţi specialişti implicaţi în operaţiuni de supraveghere în toată lumea.



Plin de dispozitive electronice, avionul este însă destul de slab dotat atunci când vine vorba despre... utilităţi.

În avion sunt mobilizate şi echipe, special antrenate şi înarmate pentru a face faţă oricărei situaţii. Nu este de mirare că locurile de dormit sunt improvizate oriunde.

Minunea tehnologiei americane se numeşte Nightwatch şi este un fel de arcă a lui Noe,  pe care toată lumea speră să nu aibă niciodată ocazia să o folosească.

×
Subiecte în articol: americani avion apocalipsa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close