Antena 3 CNN Externe Anunţul făcut de VATICAN. Şi România este implicată în această decizie

Anunţul făcut de VATICAN. Şi România este implicată în această decizie

Anunţul făcut de VATICAN. Şi România este implicată în această decizie
de O.P.    |    22 Apr 2014   •   09:55

Vaticanul nu intenționează să recunoască independența proclamată unilateral de Kosovo și nu există semnale că cele cinci state membre UE care nu au recunoscut până acum Kosovo (România, Spania, Slovacia, Grecia și Cipru, n.red.) își vor schimba poziția, a declarat luni ministrul sârb de externe Ivan Mrkic, transmite Tanjug.

Într-un interviu acordat cotidianului belgrădean Vecernje Novosti, șeful diplomației sârbe a spus că un înalt reprezentant al Vaticanului va vizita Belgradul în viitorul apropiat și aceasta va fi o ocazie pentru reafirmarea poziției de principiu referitoare la suveranitatea și integritatea teritorială ale Serbiei.

Potrivit lui Mrkic, autoritățile kosovare continuă să facă lobby pentru ca tot mai multe state să recunoască independența Kosovo, însă în ultimele luni presiunea Pristinei s-a concentrat mai ales pe Vatican. Totuși, diplomația sârbă este angajată constant în prevenirea recunoașterii independenței Kosovo de alte state și eforturile Belgradului în acest sens vor rămâne o prioritate a diplomației sârbe, a subliniat Ivan Mrkic.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close