Antena 3 CNN Externe Aproximativ un milion de italieni au protestat faţă de reformele pieţei muncii propuse de premierul Renzi

Aproximativ un milion de italieni au protestat faţă de reformele pieţei muncii propuse de premierul Renzi

Aproximativ un milion de italieni au protestat faţă de reformele pieţei muncii propuse de premierul Renzi
de M.T.    |    26 Oct 2014   •   12:57

Aproximativ un milion de italieni au ieşit în stradă la Roma, pentru a protesta faţă de reformele pieţei muncii propuse de premierul Matteo Renzi.

Oamenii îi cer premierului să favorizeze crearea de noi locuri de muncă, precum şi protejarea dreptulrilor angajaţilor.

Italienii sunt nemulţumiţi de reformele pe care premierul Matteo Renzi vrea să le impună pe piaţa muncii.

Oamenii spun că angajatorii nu mai oferă decât contracte pe o perioadă determinată şi că drepturile angajaţilor sunt tot mai limitate.

Mai mult, italienii îl acuză pe tânărul premier că nu favorizează crearea de noi locuri de muncă şi nu susţine micii antreprenori, după ce liderul guvernului a declarat că intenţionează să ofere angajatorilor mai multe drepturi, în defavoarea angajaţilor.

„În general, politica Guvernului este îndreptată împotriva drepturilor şi intereselor angajaţilor”, a declarat unul dintre protestatari.

Conform celei mai noi statistici publicată de Uniuninea Europeană, numărul tinerilor care nu au un loc de muncă în Italia a atins un nivel record, de peste 44 de procente.

Liderii sindicali au declarat că dacă premierul nu va lua în serios cerinţele lor, vor organiza un nou protest, pe data de 8 noiembrie.

×
Subiecte în articol: roma protest Matteo Renzi
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close