Antena 3 CNN Externe UPDATE. Atentat terorist în aeroportul Ataturk din Istanbul. Bilanțul crește la 41 de morți și 239 răniți

UPDATE. Atentat terorist în aeroportul Ataturk din Istanbul. Bilanțul crește la 41 de morți și 239 răniți

UPDATE. Atentat terorist în aeroportul Ataturk din Istanbul. Bilanțul crește la 41 de morți și 239 răniți
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
29 Iun 2016   •   13:15

UPDATE: Cel mai recent bilanț al autorităților din Turcia menționează 41 de morți și 239 de răniți, dintre care 13 sunt în stare critică. De asemenea, dintre persoanele decedate, 23 erau cetățeni turci și 13 erau cetățeni străini.

----------------------------

Mai mulți teroriști sinucigași s-au detonat în aeroportul Ataturk din Istanbul. Cel puțin 36 de persoane au fost ucise și 147 rănite, conform autorităților turce, anunță CNN.

Guvernatorul din Istanbul a declarat pentru un post de televiziune local că autoritățile suspectează trei astfel de teroriști care s-au detonat.

“Încercăm să reluăm activitatea în aeroport cât se poate de repede”, a explicat Vashin Sahin.

Drumurile din jurul aeroportului au fost închise după atacul terorist și mai multe ambulanțe au fost mobilizate pentru intervenție.

Sute de pasageri au fugit din aeroport după producerea exploziilor.

Primele indicii conduc spre gruparea jihadistă Stat Islamic (Dáesh) ca autor al atacului terorist, conform premierul turc, Binali Yildirim.

Într-o declarație făcută chiar la locul tragediei, transmisă în direct de NTV și citată de EFE, prim-ministrul turc a indicat Dáesh ca responsabil probabil al atentatului, a negat existența unor falii de securitate și a arătat că atacul a fost mai grav pentru că atentatorii au avut arme automate.

Potrivit AFP, Binali Yildirim a explicat că cei trei kamikaze au deschis focul asupra pasagerilor cu pistoale-mitralieră înainte de a se arunca în aer.

Premierul turc a adăugat că traficul aerian a fost reluat începând de la ora 03.00 locală (00H00 GMT).

Aeroportul Ataturk din Istanbul este al treilea cel mai aglomerat aeroport european, cu 61,8 milioane de pasageri în 2015, care leagă Europa de Asia.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: morti raniti victime autorităţi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close