Antena 3 CNN Externe Autorităţile germane au respins o petiţie prin care se cerea demolarea unui monument sovietic

Autorităţile germane au respins o petiţie prin care se cerea demolarea unui monument sovietic

Autorităţile germane au respins o petiţie prin care se cerea demolarea unui monument sovietic
16 Apr 2014   •   16:00

Guvernul german a respins astăzi o petiţie formulată de două ziare prin care se cerea autorităţilor să îndepărteze din locul actual două tancuri ruseşti, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Maşinile de război fac parte dintr-un site memorial, amplasat în centrul Berlinului.

Publicaţiile Bild şi BZ au lansat ieri un apel către autorităţi prin care solicită Parlmanetului şi Guvernului să transmită un mesaj puternic Rusiei, în contextul crizei actuale din Ucraina.

Georg Streiter, purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Angela Merkel, a declarat că Berlinul şi Moscova au semnat în 1990 un tratat prin care se prevede "respectarea, întreţinerea şi îngrijirea" monumentelor de război sovietice, aflate pe tărâmul Germaniei.

Tancurile se află aşezate în Parcul Tiergarten şi reprezintă un tribut adus celor 80.000 de soldaţi sovietici căzuţi la datorie în Bătălia Berlinului, din primăvare anului 1945.

Monumentul a fost ridicat la câteva luni după sfârşitul războiului şi este aşezat lângă clădirea parlamentară, Reichstag, şi Poarta Brandenburg, simbolul reunificării germane, după căderea Cortinei de Fier.

Complexul memorial cuprinde câteva coloane, o statuie gigant a unui soldat al Armatei Roşii şi două tancuri T-34.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close