Antena 3 CNN Externe Bărbatul care a pătruns înarmat în Casa Albă e un veteran al Armatei SUA. Care era misiunea lui

Bărbatul care a pătruns înarmat în Casa Albă e un veteran al Armatei SUA. Care era misiunea lui

Bărbatul care a pătruns înarmat în Casa Albă e un veteran al Armatei SUA. Care era misiunea lui
Sursa foto: Foto: haaretz.com
22 Sep 2014   •   14:36

Bărbatul din Texas acuzat că a pătruns în Casa Albă, vineri, înarmat cu un cuţit, este un veteran decorat al armatei, care a luptat în Irak, a anunţat armata americană, citată de Fox News.
   
Omar Jose Gonzalez, care a fost reţinut după ce a pătruns în complexul prezidenţial, a servit peste 13 ani în armată. El s-a pensionat în 2012, din cauza unei dizabilităţi.

Potrivit dosarului său, ocupaţia sa militară era de cercetaş de cavalerie, despre care armata spune că reprezintă "ochii şi urechile comandantului în timpul luptei" şi ale cărui îndatoriri sunt pregătirea muniţiilor, raportarea pe teren şi colectarea datelor despre rutele clasificate. Gonzalez a primit mai mult de 12 decoraţiuni şi insigne pe parcursul carierei sale militare.
   
Omar Jose Gonzalez urmează să compară într-un tribunal federal luni, fiind acuzat că a pătruns ilegal într-o clădire cu acces restricţionat având asupra sa o armă periculoasă.
   
Potrivit Secret Service, Omar Gonzales, în vârstă de 42 de ani, avea ascuns sub haine un cuţit în momentul în care a fost surprins în Casa Albă.
   
După ce a fost imobilizat, intrusul i-a spus unui agent că era "preocupat de faptul că situaţia din SUA se agravează şi că trebuia să îl sesizeze pe preşedintele Obama pentru a informa populaţia", potrivit actului de acuzare.
   
Preşedintele Barack Obama nu mai era la Casa Albă în momentul incidentului, petrecut vineri în jurul orei 19.20. Barack Obama, fiicele lui şi un prieten părăsiseră Casa Albă cu patru minute înainte, îndreptându-se cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială a petrecut weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.
 

×
Subiecte în articol: Casa Alba Barack Obama
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close