Antena 3 CNN Externe Barroso: Folosirea armelor chimice în Siria „necesită un răspuns puternic" din partea comunităţii internaţionale

Barroso: Folosirea armelor chimice în Siria „necesită un răspuns puternic" din partea comunităţii internaţionale

Barroso: Folosirea armelor chimice în Siria „necesită un răspuns puternic" din partea comunităţii internaţionale
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Sep 2013   •   12:32

Recurgerea la arme chimice în Siria „trebuie să fie condamnată" şi „necesită un răspuns puternic", este de părere preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, potrivit AFP, citată de Mediafax.

„Utilizarea şi recursul la arme chimice este un act care trebuie să fie condamnat şi necesită un răspuns puternic", a spus Barroso în Parlamentul European, la Strasbourg, în discursul său anual despre situaţia Uniunii.

„Comunitatea internaţională, care îşi are centrul la ONU, trebuie să îşi asume o responsabilitate colectivă pentru a pune capăt acestui conflict", a adăugat oficialul european.

Barroso a salutat propunerea Rusiei ca Siria să-şi pună arsenalul chimic sub control internaţional.

„Este un lucru bun. Acum, regimul sirian trebuie să arate că vrea efectiv să pună în practică acest lucru, fără întârziere", a afirmat preşedintele CE.

„În Europa, noi credem că o soluţie politică este singura care permite instalarea păcii durabile pe care o merită poporul sirian", a concluzionat Barroso.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close