Antena 3 CNN Externe Berlinul l-a convocat pe ambasadorul Coreei de Nord, pe fondul ameninţărilor nucleare ale Phenianului

Berlinul l-a convocat pe ambasadorul Coreei de Nord, pe fondul ameninţărilor nucleare ale Phenianului

Berlinul l-a convocat pe ambasadorul Coreei de Nord, pe fondul ameninţărilor nucleare ale Phenianului
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2013   •   14:55

Berlinul a anunţat că l-a convocat vineri dimineaţa pe ambasadorul Coreei de Nord, în contextul în care Phenianul multiplică ameninţări proferate pe un ton apocaliptic, în ultimele săptămâni, informează AFP.
   
"Ambasadorul Coreei de Nord a fost convocat, la ordinul ministrului de Externe Guido Westerwelle, la (sediul) ministerului, în această (vineri) dimineaţa", a declarat Andreas Peschke, un purtător de cuvânt al ministerului german, într-o conferinţă de presă obişnuită.
   
Phenianul a propus Rusiei să ia în calcul EVACUAREA ambasadei din Phenian

Berlinul i-a transmis "îngrijorarea" sa faţă de agravarea zilnică a crizei.
   
"I s-a semnalat în mod clar că recenta escaladare din partea Coreei de Nord, atât ca ton, cât şi în conţinut, este absolut inacceptabilă în opinia Guvernului german", a declarat Peschke.
   
Westerwelle aspiră la o cooperare foarte strânsă cu partenerii săi europeni şi internaţionali în privinţa Coreei de Nord, a continuat el, adăugând că o reuniune a miniştrilor de Externe din cadrul statelor membre G8 urmează să aibă loc la Londra săptămâna viitoare.
   
Criza nord-coreeană se află pe agenda summitului, a spus el. "Este vorba despre găsirea unei reacţii hotărâte şi unite faţă de ameninţările Coreei de Nord", a precizat purtătorul de cuvânt.
   
Tenisunile în Peninsula Coreea s-au exacerbat în ultimele zile. Phenianul a anunţat joi că a aprobat un proiect al unor operaţiuni militare împotriva Statelor Unite, incluzând eventuale lovituri nucleare, suscitând reacţii de îngrijorare din partea ONU şi a numeroase cancelarii din lume.

×
Subiecte în articol: Berlin phenian Germania
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close