Antena 3 CNN Externe Breşă de securitate: Cum a ajuns itinerariul lui Barack Obama în Kenya în calculatoarele a mii de oameni

Breşă de securitate: Cum a ajuns itinerariul lui Barack Obama în Kenya în calculatoarele a mii de oameni

Breşă de securitate: Cum a ajuns itinerariul lui Barack Obama în Kenya în calculatoarele a mii de oameni
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
23 Iul 2015   •   00:16

Agenţii Secret Service anchetează ceea ce poate fi numită o adevărată breşă de securitate după ce un oficial al Kenyan Airways a făcut public programul aeronavei prezidenţiale, Air Force One, care îl avea la bord pe Barack Obama, scrie independent.co.uk.

Potrivit Fox News, email-ul oficialului a fost trimis clienţilor liniei aeriene, tuturor operatorilor din cele două aeroporturi din Nairobi, inclusiv personalului şi chiar şcolilor de zbor din cadrul aeroporturilor.

Vizita lui Obama în Nairobi a fost îndelung pregătită şi anunţată din timp, însă momentul aterizării în acest stat ar fi trebuit să rămână un secret.

Mai grav este faptul că email-ul cu pricina, care data din 13 iulie, a fost trimis mai departe de un agent de turism sud-african, având subiectul "informaţii privind vizita lui Obama în Kenya"

Kenyan Airways a refuzat să comenteze acest subiect pentru independent.co.uk.

Liderii Kenyei au fost dezamăgiţi, în 2013, când Barack Obama nu a putut opri la Nairobi, în contextul în care preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta era acuzat de crime împotriva umanităţii.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close