Antena 3 CNN Externe Când viaţa bate filmul.... Povestea incredibilă a unei femei care şi-a înfruntat soarta

Când viaţa bate filmul.... Povestea incredibilă a unei femei care şi-a înfruntat soarta

Când viaţa bate filmul.... Povestea incredibilă a unei femei care şi-a înfruntat soarta
Sursa foto: foto: National Geographic
09 Apr 2012   •   15:57

Ceea ce Samina Shah credea că este petrecerea sa de aniversare a cinci ani de viaţă era de fapt ceremonia căsătoriei sale forţate cu un bărbat pe care nu îl cunoştea. A fost îmbrăcată în hainele oferite de soacra ei, care i-a zis că din momentul acela îi aparţine.

Copila a aflat ulterior de la sora ei că la 14 ani va trebui să se mute în casa şoţului. De la vârsta de 5 ani i s-a interzis să se mai joace cu alţi copii, deoarece nu este cuviincios pentru o femeie măritată.

La 13 ani a fost retrasă de la şcoală, iar la 14 ani a fost urcată într-un avion cu destinaţia Pakistan. Lozinca părinţilor săi a fost: "Cu cât suferi mai mult în viaţă, cu atât te vei desfăta mai bine în Paradis".

Femeia şi-a consumat căsătoria în prima noapte alături de soţul pakistanez, nu înainte de a fi bătută crunt de acesta, pentru a fi supusă.

A petrecut 3 luni în Pakistan, după care s-a mutat înapoi în Marea Britanie unde şi-a continuat viaţa de sclavă a soţului ei.

"Mă uitam pe fereastră la alţi copii care se jucau şi eram copleşită de invidie", povesteşte Samina Shah, adăugând că soţul ei nu o lăsa nici măcar să zâmbească altor oameni, considerând acest lucru un semn de uşurătate.

La 20 de ani a avut primul copil, dar când fata ei a început şcoala, şi-a redescoperit dragostea pentru învăţătură. A învăţat acasă pentru a-şi lua diploma de bacalaureat, şi la 37 de ani a intentat divorţul.

Din nefericire nici părinţii ei nu au mai primit-o acasă, şi astfel a găsit sprijin la o femeie musulmană care avea o fundaţie de sprijin a femeilor abuzate.

Ea a devenit o afaceristă de succes, şi ţine prelegeri pentru femeile aflate în aceeaşi situaţie ca ea, precizează Jurnalul Naţional.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close