Antena 3 CNN Externe Cât l-a costat pe Abramovici zvonul arestării sale de către FBI

Cât l-a costat pe Abramovici zvonul arestării sale de către FBI

Cât l-a costat pe Abramovici zvonul arestării sale de către FBI
28 Mar 2013   •   17:38

Omul de afaceri rus Roman Abramovici ar intenţiona să dea în judecată grupul media din Rusia, RBK, care a lansat pe piaţă informaţia potrivit căreia miliardarul ar fi fost reţinut de FBI, scrie Russia Today.

Informaţia, care a fost difuzată luni, s-a dovedit a fi una falsă. Biroul Federal de Investigaţii a negat că l-ar fi reţinut pe magnatul rus care deţine clubul de fotbal Chelsea din Londra.

Cu toate acestea, zvonul lansat de RBK Media l-a costat pe Abramovici 132 milioane de dolari, bani pe care acesta i-a pierdut în numai câteva ore.

La numai o oră după difuzarea ştirii, acţiunile Evraz, Norilsk Nickel, Raspadskaya şi Highland Gold au pierdut între 3% şi 6%. Numai de la scăderea cu 6,6% a valorii acţiunilor companiei Evraz, Abramovici a pierdut 59 milioane de dolari.

Din aceste motive, Roman Abramovici ar putea să dea în judecată postul de televiziune RBC-TV.

“Desigur, nu o putem lăsa fără nicio reacţie. Acum, cel mai important lucru este să difuzăm dezminţirea, ca toată lumea să afle că informaţia nu corespunde realităţii”, a declarat reprezentantul lui Abramovici, John Mann.


×
Subiecte în articol: Roman Abramovici
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close