Antena 3 CNN Externe Ce cred ruşii despre Lenin. Rezultatele surprinzătoare ale celui mai recent sondaj

Ce cred ruşii despre Lenin. Rezultatele surprinzătoare ale celui mai recent sondaj

Ce cred ruşii despre Lenin. Rezultatele surprinzătoare ale celui mai recent sondaj
de O.P.    |    23 Apr 2014   •   08:28

Peste jumătate din cetățenii ruși (51%) consideră că părintele fostei URSS, Vladimir Lenin, de la a cărui naștere se împlinesc marți 144 de ani, a jucat un rol pozitiv național în istoria națională, arată un sondaj de opinie publicat marți, preluat de AFP. Cifrele relevă o creștere cu 11 puncte procentuale față de un sondaj similar realizat în 2006.

Pentru 38% dintre rușii chestionați 'Lenin a jucat un rol mai degrabă pozitiv în istoria națională', în timp ce pentru alți 13% a jucat un rol 'clar pozitiv', conform studiului realizat la sfârșitul lui martie de institutul independent Levada pe un eșantion reprezentativ de 1.603 persoane din 45 de regiuni ale Federației Ruse. În 2006, proporția acestora era de 40%.

Douăzeci și șase la sută dintre persoanele chestionate consideră în prezent că rolul lui Lenin a fost, din contră, 'mai degrabă negativ' sau 'clar negativ', față de 36% în urmă cu șapte ani. Aproape 60% din persoanele cu vârste de peste 55 de ani îl apreciază pe Lenin, dar cota sa de popularitate atinge în jur de 40% în rândul rușilor de mai puțin de 30 de ani, a precizat sociologul Centrului Levada Aleksei Levinson.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close