Antena 3 CNN Externe Cod portocaliu de CANICULĂ în vestul Europei

Cod portocaliu de CANICULĂ în vestul Europei

Cod portocaliu de CANICULĂ în vestul Europei
Sursa foto: Foto: climate101withjason.blogspot.com
de M.Z.    |    01 Iul 2015   •   08:57
Canicula a pus stăpânire pe mai multe ţări din vestul Europei. În Franţa şi Marea Britanie, temperatura a atins, pe alocuri, niveluri-record pentru această perioadă a anului. 
 
Britanicii nu se vor bucura prea mult de căldură: meteorologii prevăd că mâine, temperatura va scădea simţitor şi îşi va face apariţia şi ploaia.
 
În Franţa, sosirea unui val de aer fierbinte, originar din Africa de Nord, i-a făcut pe meteorologi să emită o alertă de cod portocaliu pentru cea mai mare parte a Franţei. La Toulouse, temperatura a urcat până la 37 de grade, dar nici la Paris nu a fost mult mai răcoare. 
 
Cei care au dispus de timp liber s-au întins, fără griji, la plajă pe bănci sau peluze. Potrivit serviciului meteorologic, asemenea temperaturi nu s-au mai înregistrat, în această perioadă a anului, de peste şase decenii.
 
Căldura a cuprins şi Marea Britanie, unde o asemenea vreme se întâlneşte mai rar. Numeroase familii cu copii au profitat de ocazie şi s-au îndreptat spre staţiunile de pe malul mării. Au avut, însă, grijă să asculte sfaturile medicilor pentru ca soarele să nu devină o ameninţare.
 
Britanicii nu se vor bucura prea mult de căldură: meteorologii prevăd că, joi, temperatura va scădea simţitor şi îşi va face apariţia şi ploaia. Canicula va persista, însă, în alte părţi ale Europei, cum este peninsula iberică unde, în ultimele zile, mercurul a urcat şi peste 40 de grade.  

×
Subiecte în articol: canicula Franta Marea Britanie Franta
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close