Antena 3 CNN Externe Compozitorul german Hans Werner Henze a murit, sâmbătă, la 86 de ani

Compozitorul german Hans Werner Henze a murit, sâmbătă, la 86 de ani

Compozitorul german Hans Werner Henze a murit, sâmbătă, la 86 de ani
Sursa foto: Foto: essen-fuer-das-ruhrgebiet.ruhr2010.de
27 Oct 2012   •   16:23

Compozitorul german Hans Werner Henze a murit sâmbătă, la vârsta de 86 de ani, informează bbc.co.uk, citând casa de discuri a artistului, Schott Music.
   
"Hans Werner Henze, unul dintre cei mai versatili şi influenţi compozitori ai timpurilor noastre, a murit", se arată pe site-ul casei de discuri. Artistul a murit la Dresda, sâmbătă.
   
Unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului al XX-lea, Hanze a scris zece simfonii şi a fost cunoscut în special pentru muzica pe care a realizat-o pentru spectacolele de teatru. A scris, de asemenea, muzică pentru operă-balet şi a fost implicat, prin arta sa, în evenimentele politice majore.
   
Născut la 1 iulie 1926, în oraşul german Guetersloh, Hans Werner Henze a fost educat în special în spirit socialist.
   
După ce Partidul Nazist a venit la putere, în 1933, compozitorul a dus o viaţă dublă. În timpul zilei, el studia materia obligatorie la şcoală, după care cânta muzică de cameră la o familie ai cărei membri erau pe jumătate evrei - mediu în care a cunoscut literatura interzisă în acea perioadă.
   
Tatăl lui Henze a fost ucis pe frontul de est, iar tânărul a fost recrutat în armată în 1944, pentru ca finalul celui de-Al Doilea Război Mondial să îl găsească într-un lagăr britanic de prizonieri de război.. Aceste experienţe au adus în viaţa lui Henze o ură foarte puternică faţă de fascism.

×
Subiecte în articol: compozitor Germania
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close