Antena 3 CNN Externe Conflictul armat din estul Ucrainei: Separatiştii susţin că au descoperit aproape 300 de cadavre de femei

Conflictul armat din estul Ucrainei: Separatiştii susţin că au descoperit aproape 300 de cadavre de femei

Conflictul armat din estul Ucrainei: Separatiştii susţin că au descoperit aproape 300 de cadavre de femei
Sursa foto: Foto: INTACT Images/ EPA
de S.T.    |    31 Oct 2014   •   13:31

Liderul separatiştilor proruşi din regiunea Doneţk a anunţat vineri că peste 280 de cadavre ale unor femei dispărute mai demult au fost descoperite în gropi comune în apropierea oraşului Krasnoarmeisk.

"Corpurile a 286 de femei prezentând urme de violenţă au fost găsite în împrejurimile oraşului Krasnoarmeisk", a declarat Aleksandr Zaharcenko, "premierul" autoproclamatei republici Doneţk, citat de RIA Novosti.

Potrivit liderul separatist, aproximativ 400 de femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, au dispărut în Krasnoarmeisk în timpul operaţiunilor militare ale armatei ucrainene în sud-estul ţării.

La sfârşitul lunii septembrie, conducerea separatistă din Doneţk anunţa descoperirea în regiune a mai multor gropi comune cu 400 de cadavre ale unor civili.

Organizaţia neguvernamentală Amnesty International indica recent, după o anchetă privind gropile comune în estul Ucrainei, că ambele părţi implicate în conflict se fac vinovate de execuţii sumare, însă nu la amploarea evocată de mass-media şi de autorităţile ruse.

Conflictul armat din estul Ucrainei a făcut peste 3.600 de morţi în cele peste ţase luni de confruntări, potrivit datelor ONU.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close