Antena 3 CNN Externe Confruntări violente în Atena, între protestatari şi forţele de ordine. Mai multe persoane au fost rănite

Confruntări violente în Atena, între protestatari şi forţele de ordine. Mai multe persoane au fost rănite

Confruntări violente în Atena, între protestatari şi forţele de ordine. Mai multe persoane au fost rănite
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
11 Mai 2011   •   14:25

Confruntări violente au loc în centrul capitalei Greciei între forţele de ordine şi participanţii la un miting de amploare. Mai multe persoane au fost rănite în timpul ciocnirilor. Poliţia elenă a utilizat gaze lacrimogene împotriva participanţilor la protestele faţă de planurile de austeritate ale Guvernului, informează CNN.

Grecia este paralizată miercuri de o grevă generală a sindicatelor din transport care a  afectat transportul, aerian, naval şi feroviar.

De asemenea, benzinarii din Grecia au anunţat închiderea staţiilor în semn de protest faţă de decizia Guvernului de la Atena de a stabili un preţ maim pentru benzină şi motorină. Din acest motiv, mai multe staţii din insule au pus deja lacăt pe uşi.

Protestele au loc ca urmare a adoptării măsurilor de austeritate de către Guvernul de la Atena Grecia a obţinut împrumuturi de 110 milarde de euro de la Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Potrivit unor zvonuri, Grecia va contracta noi împrumuturi, în valoare de 60 de miliarde de euro.

Ministerul Afacerilor Eterne îi avertizează pe românii care vor să călătorească în Grecia în această perioadă că trebuie să verifice de două ori programul companiilor la care au bilet de drum.

 


Ştire în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: atena Grecia confruntari protest violente
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close