Antena 3 CNN Externe Conştiinţa înainte de toate! Ginecologii italieni refuză să mai facă avorturi

Conştiinţa înainte de toate! Ginecologii italieni refuză să mai facă avorturi

Conştiinţa înainte de toate! Ginecologii italieni refuză să mai facă avorturi
Sursa foto: Foto: Andreas Solaro/AFP
de S.T.    |    16 Oct 2012   •   16:46

În Italia, numeroşi medici ginecologi refuză să facă avorturi, invocând "clauza de conştiinţă", introdusă în Italia în anul 1978, odată cu legea prin care avortul a devenit legal.

Conform unui raport al Ministerului Sănătăţii adresat Senatului italian, în regiunea Lazio, în care se află şi Roma, 91% dintre ginecologi, pe "motive de conştiinţă", refuză să mai facă avorturi. De asemenea, situaţia este valabilă şi pentru alte zone ale Italiei, scrie Le Matin.

Italiencele au luat atitudine şi au protestat faţă de această situaţie. Ele spun că sunt nevoite să treaca graniţa pentru o întrerupere de sarcina. Unele merg în Elveţia, altele în Franţa, iar altele în Marea Britanie.

Potrivit Laiga, o asociaţie italiană a medicilor ginecologi, "în zona Romei, doar 10 din 31 de spitale asigură servicii de întrerupere voluntară a sarcinii", deşi, potrivit legii, toate structurile spitaliceşti ar trebui să garanteze dreptul la avort.

Organizaţia Laiga estimează că, având în vedere această situaţie, acest drept al femeilor s-au putea să nu mai fie garantat în Italia decât până în anul 2016.

×
Subiecte în articol: avort roma
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close