Antena 3 CNN Externe Convoiul umanitar rus, inspectat de poliţiştii de frontieră şi vameşii ucraineni

Convoiul umanitar rus, inspectat de poliţiştii de frontieră şi vameşii ucraineni

Convoiul umanitar rus, inspectat de poliţiştii de frontieră şi vameşii ucraineni
Sursa foto: Foto: wbur.org
de S.T.    |    21 Aug 2014   •   16:41

Poliţiştii de frontieră şi vameşii ucraineni au început joi să inspecteze primele camioane ale convoiului umanitar rus, blocat la frontieră de o săptămână, scrie AFP.

"Inspecţia ajutorului umanitar rus a început", a declarat Serghei Astahov, purtător de cuvânt al Poliţiei de frontieră ucrainene.

Aproape 300 de camioane ruseşti, conţinând 1.800 de tone de ajutor umanitar, potrivit Moscovei, staţionează de joia trecută în apropiere de frontiera dintre Ucraina şi Rusia. Kievul şi Moscova au ajuns sâmbătă la un acord asupra modalităţilor de pătrundere pe teritoriul ucrainean a convoiului umanitar rusesc.

Camioanele ruseşti vopsite în alb, închiriate de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, urmează să aducă un ajutor umanitar destinat populaţiei rusofone din estul Ucrainei, în special locuitorilor din oraşul Lugansk, afectaţi de patru luni de confruntări între forţele ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi.

Ucraina, la fel ca alte state occidentale, suspectează că acest convoi, care a plecat la 12 august de la o bază militară de lângă Moscova, ar putea fi folosit ca o acoperire pentru o eventuală intervenţie rusă în Ucraina.

×
Subiecte în articol: camioane
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close