Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud: 19 morţi din cauza infectării cu coronavirusul MERS

Coreea de Sud: 19 morţi din cauza infectării cu coronavirusul MERS

Coreea de Sud: 19 morţi din cauza infectării cu coronavirusul MERS
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
16 Iun 2015   •   10:50

Coreea de Sud a anunţat marţi trei noi decese provocate de coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), ridicând bilanţul provizoriu al epidemiei la 19 morţi în această ţară care deţine locul patru în topul economic din Asia, informează AFP.
 
Cu 154 de persoane infectate, între care 17 declarate vindecate, Coreea de Sud este ţara cea mai afectată din lume de epidemia MERS, în afară de Arabia Saudită, zona de origine a maladiei.

Nu mai puţin de 5.500 de persoane sunt în prezent în carantină, în centre medicale sau la domiciliu, iar 3.500 sunt pe cale să-şi redobândească libertatea de mişcare, după ce la 20 mai a fost diagnosticat primul pacient cu această maladie la întoarcerea dintr-o călătorie în Arabia Saudită.

Dintre cei 118 pacienţi aflaţi încă sub tratament, 16 sunt în stare gravă. Cei mai mulţi dintre decedaţi s-au confruntat cu probleme de sănătate înainte de epidemie, au dat asigurări autorităţile sanitare.

Patru noi cazuri de infectare au fost diagnosticate la începutul acestei săptâmâni, dintre care trei au frecventat Centrul Medical Samsung, unul dintre cele mai mari spitale din ţară.

Mai mult de 70 de cazuri au fost înregistrate în aceasta singură instituţie, forţată de împrejurări să-şi întrerupă pe termen nelimitat cea mai mare parte a activităţilor sale.

Numărul de noi infecţii este în scădere în mod constant în ultimele zile, mai notează AFP.

Deocamdată, nu există nici un vaccin sau tratament pentru acest virus, care are o rată a mortalităţii de aproximativ 35%, potrivit OMS. Începând din anul 2012, peste 950 de persoane au fost infectate cu acest virus în Arabia Saudită, dintre care 412 persoane au decedat, aminteşte AFP.

 

×
Subiecte în articol: coreea de sud mers
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close