Antena 3 CNN Externe Coulibaly a fost vizat de un control de rutină al poliţiei, dar serviciile nu au reacţionat

Coulibaly a fost vizat de un control de rutină al poliţiei, dar serviciile nu au reacţionat

Coulibaly a fost vizat de un control de rutină al poliţiei, dar serviciile nu au reacţionat
Sursa foto: Foto: androidcheat.info
21 Ian 2015   •   14:04

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici din 9 ianuarie de la un magazin evreiesc din Paris, a făcut obiectul unui control de rutină al poliţiei din capitala franceză la 30 decembrie şi, deşi conducerea poliţiei şi serviciile antiteroriste au fost informate, nu au reacţionat, relatează Le Monde.
   
Potrivit informaţiilor publicate de săptămânalul satiric Canard Enchaine, Amedy Coulibaly se afla, la 30 decembrie, la volanul unei maşini închiriate, alături de partenera sa Hayat Boumeddienne, când au fost opriţi de doi poliţişti pentru un control de rutină la Paris. Coulibaly nu avea încă permis de conducere, pentru că abia luase examenul pe 10 decembrie, iar maşina era închiriată pe numele lui Boumeddienne.
   
Cei doi poliţişti au consultat fişierul persoanelor căutate (FPR), o formalitate în timpul controalelor de rutină. Ei au găsit o fişă despre Amedy Coulibaly semnată de serviciile antiteroriste. Consemnul "PJ02" era menţionat, ceea ce înseamnă că forţele de ordine trebuie să încerce să obţină cât mai multe informaţii fără a genera suspiciunile persoanei controlate, considerată "periculoasă şi aparţinând mişcării islamiste", precizează Canard Enchaine.
   
Conform săptămânalului citat de Le Monde în ediţia electronică, cei doi poliţişti şi-au informat superiorii şi serviciile antiteroriste cu privire la acest control, dar aceştia nu au reacţionat. Cele două persoane controlate au fost eliberate şi au ajuns după câteva ore în Spania, de unde Hayat Boumeddienne a luat un avion spre Turcia, pentru a merge apoi în Siria.
   
Amedy Coulibaly s-a întors la Paris, unde a ucis o poliţistă la Montrouge (periferia de sud a Parisului) la 8 ianuarie şi patru evrei în ziua următoare, în cursul unei luări de ostatici într-un supermarket cu specific evreiesc, unde a fost ucis de poliţie. El a afirmat că şi-a coordonat atacurile cu fraţii Cherif şi Said Kouachi, autorii atentatului de la redacţia revistei satirice Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.



×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris Charlie Hebdo
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close