Antena 3 CNN Externe Cum vor americanii să îl "PRINDĂ" pe Vladimir Putin. Este la mijloc o sumă fabuloasă de bani

Cum vor americanii să îl "PRINDĂ" pe Vladimir Putin. Este la mijloc o sumă fabuloasă de bani

Cum vor americanii să îl "PRINDĂ" pe Vladimir Putin. Este la mijloc o sumă fabuloasă de bani
de O.P.    |    21 Apr 2014   •   10:11

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a catalogat duminică drept "absurdă" ameninţarea, evocată de către ziarul britanic The Times, cu sancţiuni americane vizând averea personală, de ordinul "miliardelor", pe care ar deţine-o, potrivit acestuia, Vladimir Putin în Elveţia.

Potrivit AFP, The Times, care a publicat acest articol vineri, citând o sursă guvernamentală americană sub protecţia anonimatului, scrie că Statele Unite ar lua în calcul, în cazul în care Rusia va trimite trupe în Ucraina, să caute să-l sancţioneze pe Putin în mod personal, căutând şi blocând în bănci elveţine suma de "40 de miliarde de dolari" pe care acesta ar fi strâns-o în contul intereselor pe care le deţine în cadrul Gazprom şi altor grupuri în domeniul hidrocarburilor.

"Este evident o farsă din genul celor absurde", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, contactat duminică de postul de radio Ecoul Moscovei. "Preşedintele nostru nu are, deci, de ce să se teamă în această privinţă?", a întrebat jurnalistul.

"În orice caz, nu din partea ziarului The Times. De ce trebuie să ne fie frică de sancţiuni care sunt, a fortiori, atât de absurde? Nu putem decât să râdem de sancţiuni atât de absurde", i-a răspuns Peskov.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close