Antena 3 CNN Externe Cutremur violent în largul arhipelagului Vanuatu

Cutremur violent în largul arhipelagului Vanuatu

Cutremur violent în largul arhipelagului Vanuatu
30 Apr 2016   •   13:15

Un seism cu magnitudinea de 6 grade s-a produs sâmbătă în largul arhipelagului Vanuatu din Pacific, însă nu există pericolul declanșării unui tsunami, conform Institutului geologic american (USGS), informează AFP, potrivit Agerpres.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 4,8 kilometri, la aproximativ 85 de kilometri sud de portul Luaganville. Deocamdată nu au fost semnalate nici victime și nici pagube materiale.

Un alt cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs și vineri dimineață în apropierea arhipelagului Vanuatu. Intensitatea acestui seism care s-a produs la o adâncime de 35 de kilometri și la o distanță de 209 kilometri nord-nord-vest de capitala arhipelagului, Port Vila, a fost inițial măsurată la 7,3 de Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (NTWC). Autoritățile au emis inițial o alertă de tsunami, dar a fost rapid retrasă.

Arhipelagul cu peste 80 de insule, una din țările cele mai sărace din lume, este situat pe "Cercul de foc al Pacificului", unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă frecvent cutremure și o importantă activitate vulcanică.

×
Subiecte în articol: cutremur seism vanuatu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close