Antena 3 CNN Externe David Cameron, "pedepsit" la summitul UE. A fost ignorat de Sarkozy la poza de grup

David Cameron, "pedepsit" la summitul UE. A fost ignorat de Sarkozy la poza de grup

David Cameron, "pedepsit" la summitul UE. A fost ignorat de Sarkozy la poza de grup
Sursa foto: Foto: unitednews.com.pk
01 Feb 2012   •   12:22

Decizia Marii Britanii de a nu semna noul tratat economic european l-a trimis "în fundul clasei" pe David Cameron, la poza de grup de la cel mai recent summit UE la Bruxelles. Atmosfera tensionată a liderilor europeni este întărită de răceala evidentă surprinsă între premierul David Cameron şi preşedintele Franţei, scrie Daily Mail.

După ce, la summitul din luna decembrie, David Cameron se afla chiar lângă Nicolas Sarkozy, luni seară el era la câţiva metri departare.

Deşi acest summit a fost văzut de analişti ca o oportunitate de a reface ruptura provocată în UE odată cu refuzul Marii Britanii de a vota tratatul, în decembrie 2011, şi de această dată cei doi s-au certat, aruncându-şi vorbe grele.

Premierul britanic a trebuit să suporte o rafală de critici din partea preşedintelui Franţei, care l-a "lovit", spunând că Anglia nu are industrie. Drept răspuns, Cameron l-a acuzat pe Sarkozy că minte pentru a-şi spori şansele de a câstiga un nou mandat la prezidenţiale - arătând ca Anglia are un sector industrial chiar mai mare decât al Franţei.



×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close