Antena 3 CNN Externe Decizia care i-a şocat pe sionişti. Ce pact au semnat Argentina şi Iran

Decizia care i-a şocat pe sionişti. Ce pact au semnat Argentina şi Iran

Decizia care i-a şocat pe sionişti. Ce pact au semnat Argentina şi Iran
Sursa foto: Foto: iranrights.org
28 Ian 2013   •   18:29

Ministerul de Externe al Israelului spune că regimul sionist este "uimit" de pactul pe care Argentina l-a închiat cu Iranul, cu scopul de a înfiinţa un comitet de constatare care să investigheze atentatul cu bombă din 1994, din Argentina, scrie presstv.ir.

"Suntem uimiţi de această ştire şi dorim să primim de la guvernul argentinian o imagine completă a ceea ce a fost convenit, pentru că toată treaba asta afectează în mod direct Israelul", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe israelian, Yigal Palmor.

Duminică, ministrul iranian de Externe Ali Akbar Salehi şi omologul său argentinian Hector Timerman au semnat un memorandum de înţelegere prin care cele două state cad de acord "să facă lumină" cu privire la atentatul cu bombă din 1994 la ambasada Israelului din Buenos Aires şi asupra unui centru evreiesc din Argentina.

85 de persoane au fost ucise atunci şi alte 300 au fost rănite.

Preşedintele argentinian Cristina Kirchner a salutat acordul încheiat între cele două ţări.

"E istoric. După aproape 19 ani de la atacul asupra AMIA, un instrument juridic este stabilit pentru prima dată între Argentina şi Iran", ar fi declarat aceasta.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close