Antena 3 CNN Externe Dezastru în Japonia: Sunt 141 de morți. „Mi-am văzut casa scufundându-se sub apă”

Dezastru în Japonia: Sunt 141 de morți. „Mi-am văzut casa scufundându-se sub apă”

Dezastru în Japonia: Sunt 141 de morți. „Mi-am văzut casa scufundându-se sub apă”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    10 Iul 2018   •   09:51

Echipele de intervenţie nipone continuă, marţi, eforturile de căutare şi salvare a supravieţuitorilor intemperiilor care au afectat vestul Japoniei şi au provocat moartea a 141 de persoane, informează AFP.

Autorităţile au declarat că nu au nicio veste de la cel puţin zece locuitori, după cum a precizat Yoshihide Suga, purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon, în timp ce media locale au publicat un număr mult mai mare de persoane dispărute.

„Cei 75.000 de poliţişti, pompieri, soldaţi din Forţele de autoapărare şi Garda de Coastă fac tot ce pot pentru a ajuta victimele”, a subliniat Suga.

Ploile fără precedent înregistrate de vineri până duminică au provocat inundaţii dezastruoase şi alunecări de teren care i-au surprins pe mulţi locuitori în ciuda recomandărilor de evacuare emise de autorităţi, valabile pentru milioane de persoane.

„Mi-am văzut casa scufundându-se sub apă şi nu am putut face nimic, absolut nimic, m-am simţit neajutorată”, a declarat la faţa locului pentru AFP Fumiko Inokuchi, în vârstă de 61 de ani, mamă a trei copii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: japonia morti inundatii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close