Antena 3 CNN Externe Dispariţia avionului MH370, declarată oficial "accident" de autorităţile malaysiene. Familiile victimelor pot cere despăgubiri

Dispariţia avionului MH370, declarată oficial "accident" de autorităţile malaysiene. Familiile victimelor pot cere despăgubiri

Dispariţia avionului MH370, declarată oficial "accident" de autorităţile malaysiene. Familiile victimelor pot cere despăgubiri
de S.T.    |    29 Ian 2015   •   17:50

Malaysia a declarat oficial joi că dispariţia misterioasă a avionului MH370 în martie 2014 a fost un "accident" şi că cele 239 de persoane care se aflau la bord sunt considerate moarte, ceea ce deschide calea despăgubirii familiilor, relatează AFP.

"Cu durere profundă declarăm oficial, în numele Guvernului Malaysiei, că zborul MH370 al Malaysia Airlines" a fost victima unui "accident", a afirmat la televiziune directorul aviaţiei civile malaysiene, Azharuddin Abdul Rahman.

"Se presupune că cei 239 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul MH370 au murit", a adăugat el.

Boeingul 777 al companiei malaysiene Malaysia Airlines a dispărut la 8 martie 2014 după decolarea din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing. Majoritatea persoanelor aflate la bord erau chinezi.

Aparatul a schimbat brusc direcţia la o oră după decolare, fără explicaţie. Aparatul a virat spre vest, apoi spre sud, în direcţia Oceanului Indian, unde s-ar fi prăbuşit după mai multe ore de zbor, rămânând fără carburant.

Recunoaşterea oficială de către autorităţi a faptului că a fost un accident va permite familiilor victimelor să ceară despăgubiri şi companiei Malaysia Airlines să recurgă la asigurări.

Anul 2014 a fost unul negru pentru aviaţia civilă malaysiană, care a pierdut două avioane ale companiei Malaysia Airlines (zborul MH370, apoi cursa MH17, doborâtă în iulie de o rachetă în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord), dar şi avionul companiei AirAsia, care s-a prăbuşit în decembrie în largul Indoneziei cu 162 de persoane la bord.

Citeşte şi:

Cele mai sigure companii aeriene din lume în 2014


×
Subiecte în articol: Malaysia MH370
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close