Antena 3 CNN Externe Doi poliţişti, găsiţi morţi în urma unui nou atac în sud-estul Turciei. Ce spun autorităţile

Doi poliţişti, găsiţi morţi în urma unui nou atac în sud-estul Turciei. Ce spun autorităţile

Doi poliţişti, găsiţi morţi în urma unui nou atac în sud-estul Turciei. Ce spun autorităţile
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
22 Iul 2015   •   20:10

Doi poliţişti turci au fost găsiţi decedaţi miercuri într-o zonă din Turcia aflată la frontiera cu Siria, în apropierea oraşului Suruc, în care a avut loc atentatul de luni soldat cu 32 de morţi, atacul fiind revedicat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
   
Potrivit guvernatorului provinciei Şanliurfa din sud-estul Turciei, Izzetin Kucuk, doi poliţişti au fost găsiţi decedaţi în oraşul Ceylanpinar, relatează BBC News online.
   
Poliţiştii au murit în urma unui atac armat care a avut loc în oraşul Ceylanpinar, din provincia Şanliurfa, conform guvernatorului provinciei.
   
Atacul a fost revendicat mai târziu, în cursul zilei de miercuri, de organizaţia separatistă kurdă Partidul Muncitorilor din Kurdistan, informează site-ul publicaţiei franceze Le Monde. Cele două decese au fost revendicate de membrii PKK pe unul dintre conturile organizaţiei de pe Internet, afirmând că au dorit "să răzbune" astfel victimele atentatului sinucigaş din Suruc.
   
Cei doi poliţişti turci au fost ucişi "din cauza colaborării lor cu gruparea radicală Stat Islamic (SI - n.red.)", s-a precizat în mesajul postat de PKK, în care se foloseşte acronimul arab echivalent pentru SI.
   
Atacul de miercuri a avut loc în aceeaşi provincie din care face parte oraşul Suruc, în care a fost comis atentatul cu bombă de luni asupra unui centrul cultural soldat cu 32 de morţi, victimele fiind activişti pro-kurzi.
   
Cel puţin unul dintre ofiţeri făcea parte din forţele de combatere a terorismului.
   
"Nu ştim încă este vreo legătură cu un act terorist", a declarat Izzetin Kucuk.
   
Autorităţile turce investighează decesele celor doi poliţişti pentru a stabili dacă este vorba despre o crimă sau o sinucidere.
  
  

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close