Antena 3 CNN Externe "Ea este miracolul meu!" Povestea impresionantă a bebeluşului care a "sfidat" cea mai mare catastrofă naturală din Filipine

"Ea este miracolul meu!" Povestea impresionantă a bebeluşului care a "sfidat" cea mai mare catastrofă naturală din Filipine

"Ea este miracolul meu!" Povestea impresionantă a bebeluşului care a "sfidat" cea mai mare catastrofă naturală din Filipine
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Noi 2013   •   13:03
Presa internaţională a relatat cazul impresionant al unei fetiţe care s-a născut în mijlocul dărâmăturilor provocate de taifunul Haiyan.

Micuţa s-a născut luni, într-o clădire a aeroportul din Tacloban, unul dintre oraşele grav afectate de furtună, relatează AFP. Clădirea afectată de trecerea taifunului a fost transformată în grabă în centrul medical.

"Este aşa de frumoasă. O voi numi Bea Joy, în onoarea mamei mele, Beatriz", a precizat Emily Sagalis, în vârstă de 21 de ani, la câteva ore după ce a născut.

Mama tinerei a fost luată probabil de valurile înalte de câţiva metri generate de taifunul Haiyan şi care s-au abătut asupra casei familiale în apropiere de Tacloban, capitala insulei Leyte.

"Ea este miracolul meu. Am crezut că voi muri şi (că va muri şi) ea odată cu mine, în pântec, când au venit valurile să ne ia", povesteşte tânăra mamă.



S
oţul tinerei, Jobert, povesteşte că primul val le-a luat casa de lemn, situată la câţiva metri de mal. Satul lor a fost distrus aproape total şi nu mai este decât un câmp de ruine presărat cu cadavre umflate de oameni şi animale.

Jobert şi-a găsit soţia agăţată de obiecte care pluteau, la suprafaţa apei. Cei doi au rămas în apă ore întregi, înainte ca apele să se retragă şi să reuşească să se refugieze, într-o şcoală unde erau şi alţi supravieţuitori. Au rămas blocaţi acolo timp de trei zile, supravieţuind graţie sticlelor cu apă găsite printre dărâmături.

Când Emily a simţit primele dureri, au ieşit şi au mers mai mulţi kilometri, până când un camion i-a luat la bord. Tânărei i s-a rupt apa când a ajuns în centrul medical improvizat. Naşterea a fost dificilă şi mama a făcut hemoragie.

Potrivit autorităţilor, peste 10.000 de persoane au murit în Leyte şi câteva sute pe insulele învecinate. În cazul în care bilanţul provizoriu va fi confirmat, Haiyan va fi catastrofa naturală cu cel mai mare număr de victime din istoria recentă a insulelor Filipine.




 

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close