Antena 3 CNN Externe EROARE de pilotaj? Piloţii avionului prăbuşit în Taiwan ar fi oprit din greşeală singurul motor rămas funcţional

EROARE de pilotaj? Piloţii avionului prăbuşit în Taiwan ar fi oprit din greşeală singurul motor rămas funcţional

EROARE de pilotaj? Piloţii avionului prăbuşit în Taiwan ar fi oprit din greşeală singurul motor rămas funcţional
06 Feb 2015   •   12:52

Unul dintre motoarele aeronavei TransAsia s-a opritla 37 de secunde după decolare, iar piloţii ar fi oprit din greşeală cel de-al doilea motor, încercând ulterior să le repornească pe amândouă, este de părere un reprezentant al aviaţiei civile taiwaneze.

Investigaţiile preliminarii, bazate pe datele cutiilor negre, au fost prezentate într-o conferinţă de presă organizată la Taipei de directorul executiv al Consiliului Siguranţei Aviatice, Thomas Wang.

"Primul motor a avut probleme la 37 de secunde de la decolare, când aeronava se afla la o altitudine de 366 de metri. Echipajul de la comandă a încercat să-l repornească, dar în loc de asta, au oprit şi cel de-al doilea motor şi de-abia apoi au conştientizat greşeala, încercând să repornească ambele motoare", a declarat Wing, citat de Reuters.

Aparatura de la bord a indicat de cinci ori parametrii critici în care se afla aparatul de zbor.

Al doilea motor rămas în funcţiune nu a furnizat puterea necesară planării, aşa că cei doi piloţi au hotârât să-l închidă şi pe acesta, înercând apoi să le repornească pe ambele, dar nu au mai reuşit.

Între timp, serviciul internaţional de monitorizare al zborurilor civile, Flightradar 24.com, susţine că datele din cutiile negre recuperate sugerează că piloţii ar fi oprit motorul greşit, adică pe cel care era încă în funcţiune.


35 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce avionul de pasageri TransAsia s-a prăbuşit miercuri într-un râu din nordul Taiwanului. 15 oameni au supravieţui tragediei şi sunt internaţi în spital, iar alte opt persoane sunt în continuare date dispărute, relevă un raport al Administraţiei Aeronautice Civile din Taiwan.

Anterior, comandantul aeronavei, Liao Chien-tsung, de 42 de ani, era prezentat ca un erou pentru că reuşise să evite impactul aparatului de zbor cu clădirile rezidenţiale din apropiere. El a fost găsit fără suflare în carlingă, ţinând strâns în mână manşa avionului.

Zborul TransAsia GE235 avea la bord 58 de pasageri şi cinci membri ai echipajului.

×
Subiecte în articol: avion prabusit Taiwan
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close