Antena 3 CNN Externe "Este cea mai mare descoperire de la mormântul lui Tutankhamon încoace". Ce au găsit cercetătorii sub gheaţă

"Este cea mai mare descoperire de la mormântul lui Tutankhamon încoace". Ce au găsit cercetătorii sub gheaţă

"Este cea mai mare descoperire de la mormântul lui Tutankhamon încoace". Ce au găsit cercetătorii sub gheaţă
de O.P.    |    11 Sep 2014   •   09:59

Epava uneia dintre cele două corăbii de explorare britanice care au dispărut în Arctica în urmă cu peste 160 de ani a fost descoperită de oamenii de ştiinţă din Canada, a anunţat marţi premierul acestei ţări.

Premierul canadian Stephen Harper spune că nu este clar deocamdată care dintre cele două ambarcaţiuni a fost găsită, însă fotografiile realizate de cercetătorii canadieni au confirmat faptul că epava aparţine uneia dintre cele două nave.

Arheologul britanic William Battersby afirmă că este vorba despre „cea mai mare descoperire arheologică a lumii de la deschiderea mormântului lui Tutankhamon acum aproape 100 de ani”.

„Din imagini e clar că s-au păstrat foarte multe dovezi din timpul expediţiei, poate chiar şi rămăşiţele exploratorilor şi unele din fotografiile realizate de ei”, a mai spus specialistul.

Exploratorul John Franklin a condus două nave de explorare şi un echipaj de 129 de oameni, în 1845, într-o expediţie de cartografiere a Pasajului de nord-vest din Oceanul Arctic.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close