Antena 3 CNN Externe Este NEBUNIE pe străzile din Turcia. În timp ce mii de oameni se luptă cu poliţia, la televiziunile din ţară se difuzează desene animate

Este NEBUNIE pe străzile din Turcia. În timp ce mii de oameni se luptă cu poliţia, la televiziunile din ţară se difuzează desene animate

Este NEBUNIE pe străzile din Turcia. În timp ce mii de oameni se luptă cu poliţia, la televiziunile din ţară se difuzează desene animate
Sursa foto: Foto: Facebook
de O.P.    |    03 Iun 2013   •   06:28

 Protestele anti-guvernamentale iau amploare în Turcia. După o noapte lungă, în care au avut loc confruntări violente cu poliţia, demonstranţii au ieşit din nou în stradă, la Istanbul, Ankara şi Izmir, cerând demisia executivului.

Guvernul acuză în schimb opoziţia, de provocări. Peste 1700 de oameni au fost arestaţi în numeroasele incidente. Camerele video au surprins şi scene dramatice, din timpul protestelor.



În Istanbul, zeci de mii de oameni au rămas pînă spre dimineaţă pe străzi, după ce forţele de ordine s-au retras. Manifestanţii au folosit momentele de respiro ca să construiască noi baricade.

Mii de protestatari s-au adunat în parcul Taksim şi au sărbătorit ceea ce ei spun că este o victorie împotriva forţelor de ordine.

În cursul serii, însă, ciocnirile cu scutierii au fost extrem de violente.



În Ankara, sute de protestatari au atacat biroul prim-ministrului turc Erdogan, căruia i-au cerut demisia. Şeful Guvernului turc a dat vina pe principalul partid de opoziţie pentru aceste violenţe.

Manevrele de intimidare ale poliţiştilor i-au făcut pe protestatarii din Ankara să se retragă, însă aceştia spun că vor ieşi din nou în stradă în fiecare zi până la demisia cabinetului Erdogan.



Manifestaţiile au început în urmă cu o săptămână la Istanbul, când sute de persoane au ocupat ultimul parc rămas în picioare în oraş. Autorităţile voiau iniţial să construiască un mall, însă premierul Ergodan a anunţat că acolo va fi construită o moschee.

În total, poliţiştii au reţinut aproape 2.000 de oameni în urma confruntărilor din marile oraşe, iar confruntările s-au soldat cu aproape două mii de răniţi.

×
Subiecte în articol: proteste turcia
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close