Antena 3 CNN Externe Papa, Bush şi Ahmadinejad, cu arma la tâmplă într-o expoziţie din Brazilia (FOTO)

Papa, Bush şi Ahmadinejad, cu arma la tâmplă într-o expoziţie din Brazilia (FOTO)

Papa, Bush şi Ahmadinejad, cu arma la tâmplă într-o expoziţie din Brazilia (FOTO)
Sursa foto: Foto: gilvicente.com.br
27 Sep 2010   •   22:00

Un artist din Brazilia şi-a deschis o expoziţie cu tablouri în care este înfăţişat în timp ce omoară nouă mari lideri de state din toată lumea. Printre cei condamnaţi în picturile lui Gil Vicente se află Papa Benedict al XVI-lea, preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, Regina Elisabeta a Marii Britanii şi liderul brazilian Luiz Inacio Lula da Silva.

Potrivit Telegraph.co.uk, seria de tablouri ale artistului este intitulată "Inimigos" (Duşmani) şi are menirea de a evidenţia crimele pentru care marii conducători menţionaţi mai sus ar fi consideraţi vinovaţi, direct sau nu. Desenele reprezintă pedeapsa pe care ar merita-o aceşti oameni.

"Deoarece ei au ucis atat de multi oameni, ar fi o favoare sa-i asasinezi, intelegeti? De ce nu mor cei aflati in putere sau in randul elitelor?" a declarat Gil Vicente pentru sursa citată.

Într-una din lucrări, Vicente îl înfăţişează pe fostul preşedinte american George W. Bush, care are mâinile legate la spate şi este îngenuncheat, în timp ce artistul îi ţine un pistol la tâmplă. Un alt tablou îl arată pe Papa Benedict cu mâinile ridicate pentru a se apăra de cel care urmează a-i curma viaţa.

bushgilvicente11_530

Printre personalităţile "executate" de artist în operele sale se numără şi liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad.

ahmadinejadgilvicente112_533

Vernisajul a stârnit un adevărat scandal la nivel mondial şi a făcut ca mai multe organizaţii să ceară eliminarea unor tablouri din expoziţie, pe motiv că încurajează violenţa faţă de autorităţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close