Antena 3 CNN Externe FBI a împuşcat mortal un cecen în Florida. Acesta fusese interogat pe marginea atentatelor din Boston

FBI a împuşcat mortal un cecen în Florida. Acesta fusese interogat pe marginea atentatelor din Boston

FBI a împuşcat mortal un cecen în Florida. Acesta fusese interogat pe marginea atentatelor din Boston
Sursa foto: Ibragim Todashev
22 Mai 2013   •   16:19

Un agent special FBI a împuşcat mortal un bărbat originar din Cecenia, în oraşul Orlando, Florida, care fusese interogat în legătură au atentatele teroriste din timpul maratonului din Boston. Conform primelor informaţii, suspectul ucis îl cunoştea pe Tamerlan Tsarnaev.

Focuri de armă s-au auzit imediat după miezul nopţii într-un complex rezidenţial, atunci când agentul FBI a fost implicat într-o luptă fizică cu suspectul. Biroul Federal nu a dezvăluit identitatea acestuia, chiar dacă prietenii celui împuşcat şi ucis spun că el este Ibragim Todashev, de 27 de ani.

Kushen Taramov, prieten al suspectului, spune că Todashev a fost interogat peste trei ore, agenţii FBI punându-i mai multe întrebări legate de incidentele de luna trecută, din Boston.

"FBI-ul ne-a luat pe amândoi. Au stat de vorbă cu noi şi ne-au luat la întrebări. Mie mi-au spus să plec, dar au zis că de el (n.r. Todashev)  mai au nevoie câteva ore. Eu m-am conformat şi am plecat, iar agenţii au spus că-l vor duce ei acasă", a povestit Taramov pentru WESH Orlando.

FBI nu a confirmat vreo legătură între Todashev şi atentatele din Boston, dar Taramov a spus că suspectul îl cunoştea destul de bine pe Tamerlan Tsarnaev, ambii fiind practicanţi de MMA.


×
Subiecte în articol: FBI
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close