Antena 3 CNN Externe Forţele irakiene au lansat o nouă ofensivă pentru cucerirea oraşului Tikrit, ocupat de teroriştii Stat Islamic

Forţele irakiene au lansat o nouă ofensivă pentru cucerirea oraşului Tikrit, ocupat de teroriştii Stat Islamic

Forţele irakiene au lansat o nouă ofensivă pentru cucerirea oraşului Tikrit, ocupat de teroriştii Stat Islamic
Sursa foto: Foto: www.iraqinews.com
03 Mar 2015   •   10:55

Forţele irakiene împreună cu miliţiile şiite au lansat o ofensivă de amploare pentru a recuceri oraşul Tikrit, ocupat de gruparea teroristă Stat Islamic, relatează Associated Press.   

Tentativele anterioare de recucerire a oraşului simbolic au eşuat. La câteva ore după declanşarea operaţiunii de luni, armata a anunţat că încă nu a reuşit să pătrundă în Tikrit.  

Potrivit televiziunii de stat Al-Iraqiya, forţele irakiene atacă din diferite direcţii, susţinute de artilerie şi atacuri aeriene ale avioanelor de vânătoare. Militanţii grupării Stat Islamic au fost înlăturaţi din unele zone situate în afara oraşului Tikrit, capitala provinciei Salauhddin, mai arată sursa citată.

Redobândirea controlului asupra acestui oraş va ajuta forţele irakiene să asigure o rută majoră de aprovizionare pentru o viitoare operaţiune de recucerire a oraşului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, oraş controlat de militanţii islamişti din iunie.

×
Subiecte în articol: Irak
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close