Antena 3 CNN Externe Generalul american Martin Dempsey: SUA vor acţiona în Siria dacă vor fi ameninţate de Statul Islamic

Generalul american Martin Dempsey: SUA vor acţiona în Siria dacă vor fi ameninţate de Statul Islamic

Generalul american Martin Dempsey: SUA vor acţiona în Siria dacă vor fi ameninţate de Statul Islamic
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    25 Aug 2014   •   22:15

Statele Unite nu dispun deocamdată de informaţii care să confirme angajarea islamiştilor din gruparea Statul Islamic în acţiuni împotriva SUA sau a Europei, dar, dacă se va constata existenţa unei ameninţări, atunci un atac împotriva acestei grupări în Siria va fi justificat, a avertizat şeful Statului Major interarme al SUA, generalul Martin Dempsey.

„Vă pot spune cu siguranţă că, dacă ar fi existat o ameninţare împotriva SUA în interiorul Siriei, aş fi recomandat ferm să acţionăm”, a spus Dempsey, la bordul avionului cu care se deplasa către Afganistan.

Generalul american consideră că o operaţiune militară împotriva Statului Islamic trebuie să implice participarea şi a altor state arabe alături de SUA, iar atacul trebuie condus din mai multe direcţii pentru a putea învinge sau, cel puţin, pentru a-i pune în dificultate pe combatanţii islamişti.

Declaraţiil lui Dempsey vin la puţin timp după ce ministrul sirian de Externe, Walid Muallem, a declarat că o cooperare internaţională împotriva Statului Islamic este „binevenită”, inclusiv cooperarea cu SUA sau Marea Britanie.

Cu toate acestea, Muallem a insistat că că orice atac împotriva acestei grupări trebuie coordonat cu Damascul, altfel este vorba despre o agresiune.

×
Subiecte în articol: SUA Siria Stat Islamic interventie militara
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close